Antea Sport helpt HC Barendrecht groeien met derde waterveld

Antea Sport helpt HC Barendrecht groeien met derde waterveld

Hockeyclub Barendrecht heeft de wind in de rug. De hockeyclub onder de rook van Rotterdam telt inmiddels ruim 1.100 enthousiaste leden en de club speelt op hoog niveau. Reden genoeg voor HC Barendrecht om één van de semi-watervelden te vervangen door een waterveld. Na akkoord van de gemeente Barendrecht verzorgde Antea Sport de ombouw. 

Grondige renovatie van semi-waterveld naar waterveld

Bij de ombouw van het vroegere semi-waterveld naar het nieuwe waterveld is veel werk verzet. Zowel de oude kunstgrasmat als de sporttechnische laag is verwijderd, evenals de slagplanken en verhardingen. GBN-AGR verzorgt in Amsterdam de volledig circulaire recycling van de verwijderde kunstgrasmat. Voor het nieuwe waterveld is de nieuwe sporttechnische laag van lava met een e-layer aangelegd. Als toplaag beschikt het nieuwe hockeyveld over een door J&E Sports geplaatste, gerenommeerde Edel ID grasmat. Rondom het waterveld is een klemgoot aangebracht. Ook is de verharding aangepast en het hekwerk hersteld. De bestaande beregeningsinstallatie voldeed nog prima, waardoor een nieuwe installatie niet nodig was.

Volwaardig sportpark met vijf hockeyvelden

Na de aanleg van het nieuwe waterveld beschikt HC Barendrecht nu over drie Edel ID watervelden. Daarnaast liggen er op het sportpark nog een semi-waterveld en een mini-hockeyveld voor de jongste jeugd. Met deze upgrade staat niets een verdere groei van HC Barendrecht nog in de weg.

Heeft u vragen?