Antea Sport maakt tennisbanen klaar voor nieuw tennisseizoen

Antea Sport maakt tennisbanen klaar voor nieuw tennisseizoen

In de voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen worden tennisbanen weer in groten getale speelklaar gemaakt. Tijd voor een rondje langs de velden in Noord- en Zuid-Holland! 

Amsterdam – Renovatie van 6 gravelbanen

Verscholen in het Amsterdamse Bos, op de grens van Amsterdam en Amstelveen, ligt het prachtige tennispark van Tennis Club Amsterdam. Antea Sport gaf het sportpark van TCA een ingrijpende opfrisbeurt, waarbij onder meer de gravel-toplaag van alle zes tennisbanen opnieuw werd aangebracht. Naast deze renovatie werd het tennispark op meer punten aangepakt: er is nieuw hekwerk geplaatst, de tennismuur in de oefenkooi werd vernieuwd en er is een nieuw terras aangelegd. Nu alle werkzaamheden zijn afgerond, ziet het tennispark van TCA er weer uit om door een ringetje te halen.

Kudelstaart – Renovatie van 7 tennisbanen met TennisPro Vision

In samenwerking met De Peinder verzorgde Antea Sport bij Tennisvereniging Kudelstaart een grondige renovatie van het complete tennispark. Alle zeven kunstgrasbanen op het tennispark van TV Kudelstaart werden daarbij gerenoveerd. Nadat firma De Peinder alle grondwerk en het cultuurtechnische werk heeft voorbereid, heeft Antea Sport de nieuwe TennisPro Vision-toplaag aangelegd. Sinds maart liggen de rode zandkunstgras tennisbanen er weer fris en strak bij.

Purmerend – Ombouw van 8 zandingestrooide kunstgras tennisbanen naar TennisPro Vision

Met tien tennisbanen is het tennispark van TV Elckerlyc één van de grotere tenniscomplexen in en rondom Purmerend. In de voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen verzorgde Antea Sport de renovatie van acht van deze tien zandingestrooide kunstgrasbanen. Na een grondige inspectie van de drainage werd de nieuwe toplaag aangebracht. De acht gerenoveerde tennisbanen werden daarbij omgebouwd van kunstgras naar TennisPro Vision. De afrondende inspectie van de vernieuwde tennisbanen is inmiddels achter de rug. De banen in Purmerend zijn opgeleverd en klaar om weer te worden bespeeld. 

Wervershoof – Aanleg van nieuw tenniscomplex en natuurgras voetbalveld

In Wervershoof vindt een grootscheepse verhuizing plaats: de tennisclub verhuist naar de rand van het dorp, waar ook de voetbalvereniging is gevestigd. Antea Sport realiseert voor de tennisvereniging een compleet nieuw tennispark met zes tennisbanen en een padelbaan. Ook zaken als het hekwerk en het grondwerk worden door Antea Sport deskundig verzorgd. Naast de tennisvereniging maakt ook de voetbalvereniging gebruik van de diensten van Antea Sport: bij de voetbalclub aan de rand van het IJsselmeer wordt een nieuw natuurgras voetbalveld aangelegd.

Noorden – Renovatie van 4 tennisbanen met TennisPro Vision

In 2018 raakte de bouwcommissie van LTV Noorden in gesprek met Antea Sport. De tennisvereniging broedde op plannen om het complete, uit vier tennisbanen bestaande tennispark te renoveren. In 2019 kregen de plannen voor de renovatie steeds concreter vorm. Eind 2019 stond de hele renovatie op papier. Naast het renoveren van vier bestaande zandkunstgras tennisbanen werd ook de rest van het tennispark grondig opgeknapt. Zo werd er nieuw straatwerk op het park aangelegd en kreeg de tennisvereniging een prachtig terras met grote 60 x 60 tegels. Ook in de oefenkooi werden nieuwe tegels gelegd. Onlangs werden er nieuw hekwerk en een nieuwe buitenafrastering geplaatst en als kers op de taart heeft Antea Sport de sporttechnische laag geprofileerd en de nieuwe TennisPro Vision-toplaag aangebracht.

Benthuizen – Aanleg van 2 zandingestrooide kunstgras tennisbanen op open asfaltbeton (OAB)

Een bouwteam, bestaande uit vier aannemers, heeft bij Benthuizer Tennis Club de aanleg van twee kunstgras tennisbanen verzorgd. Van der Meer uit Benthuizen legde het grondwerk en de fundering aan en het open asfaltbeton (OAB) werd aangebracht door het eveneens uit Benthuizen afkomstige bedrijf Vermeulen. Het hekwerk op het tennispark is geplaatst door Hexta en Antea Sport heeft de toplaag aangelegd. BTC Benthuizen heeft daarbij gekozen voor zandingestrooid kunstgras.

Berkel en Rodenrijs – Ombouw van 10 Canada Tenn-tennisbanen naar Prestige Gravel

Het tennispark van ATV Berkenrode in Berkel en Rodenrijs ligt er na een grondige renovatie weer fris en fruitig bij. De tien oorspronkelijke Canada Tenn-banen lagen al onder afschot; op verzoek van de gemeente Lansingerland heeft Antea Sport de tennisbanen omgebouwd naar Prestige Gravel. Nadat de Canada Tenn-toplaag is verwijderd en afgevoerd, werd de drainage gecontroleerd en werden de paden rond de tennisbanen herstraat. Ook de beplanting is vernieuwd: de coniferenhagen maakten plaats voor nieuwe, lagere beplanting. Van Oosten Beregening zorgde voor een nieuwe automatische beregeningsinstallatie, waarna de opbouw van de banen weer kon beginnen. Voordat de nieuwe Prestige Gravel-toplaag werd aangebracht, werd eerst de lavalaag opnieuw geprofileerd en werden er nieuwe goten aangebracht, voor een optimale waterafvoer. Na de aanleg van de nieuwe Prestige Gravel-toplaag zijn de banen voorzien van nieuwe belijning, nieuwe netten en nieuwe scoreborden. Tot slot werd ook het hekwerk herplaatst, inclusief nieuw gaas.

Spijkenisse – Renovatie van 5 gravelbanen, ombouw van 4 gravelbanen naar TennisPro Vision

Ook in Spijkenisse heeft Antea Sport voor de start van het nieuwe tennisseizoen de renovatie van een compleet tennispark verzorgd. Van alle negen gravelbanen bij LTC Spijkenisse werden er vijf voorzien van een nieuwe gravel-toplaag. De toplaag van de vier overige tennisbanen werd vervangen door TennisPro Vision. Naast de renovatie van de tennisbanen werd het gaas in de hekwerken eveneens vernieuwd. Ook het straatwerk rondom de banen werd opnieuw aangelegd. Het resultaat mag er zijn: het tennispark van LTC Spijkenisse ziet er weer piekfijn uit, klaar voor het nieuwe tennisseizoen.

Ook werkzaamheden aan uw tennisbanen laten uitvoeren?

Wilt u uw tennisbanen ook laten onderhouden, renoveren of ombouwen? Of wilt u uw tennispark uitbreiden met de aanleg van nieuwe tennisbanen? Door de tijdelijke sluiting van uw tennispark is dit het ideale moment voor werkzaamheden aan uw banen. Neem daarom direct contact op met Antea Sport voor de mogelijkheden!

Heeft u vragen?