Antea Sport verzorgt aanleg en renovatie van acht kunstgrasvelden in ‘s-Hertogenbosch

Antea Sport verzorgt aanleg en renovatie van acht kunstgrasvelden in ‘s-Hertogenbosch

In opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch verzorgde Antea Sport bij vijf voetbalclubs een upgrade van acht voetbalvelden. Drie versleten kunstgrasvelden werden gerenoveerd en vijf natuurgrasvelden werden vakkundig omgebouwd naar kunstgras. Mooier dan op acht nieuwe kunstgrasvelden kon het nieuwe voetbalseizoen bijna niet beginnen!

Nieuwe voetbalvelden voor meer trainingscapaciteit

Ondercapaciteit op de trainingsvelden vormde de aanleiding voor de aanleg en renovatie van de acht velden. Vijf van de acht voetbalvelden waren van oorsprong natuurgrasvelden, die niet onbeperkt kunnen worden bespeeld. De ombouw naar kunstgras geeft de Bossche voetbalverenigingen niet alleen meer mogelijkheden, maar ook meer flexibiliteit. Zo zijn de nieuwe kunstgrasvelden bijvoorbeeld minder gevoelig voor hoosbuien en andere externe invloeden dan de oude natuurgrasvelden.

Acht nieuwe kunstgras voetbalvelden in een half jaar tijd

De acht nieuwe kunstgrasvelden in de gemeente ’s-Hertogenbosch werden in een half jaar tijd aangelegd c.q. gerenoveerd. Bij voetbalclub OJC Rosmalen vond de grootste klus plaats: daar werd niet alleen een nieuw kunstgrasveld aangelegd, maar werden ook drie voetbalvelden gerenoveerd. Bij de overige vier verenigingen – FC Engelen en RKVV Wilhelmina in Den Bosch, EVCC in Vinkel en RKVV Emplina in Empel, werd alleen een nieuw veld gerealiseerd. Het betreft Diamondblade kunstgrasmatten, afkomstig van Edel Grass en voorzien van TPE-infill.

Non-infillveld bij voetbalvereniging OJC Rosmalen

OJC Rosmalen vormt qua infill een uitzondering op de vier overige voetbalclubs. Bij OJC Rosmalen ligt een non-infillveld. Henrie Bekkers, beheerder van buitensportaccommodaties in de gemeente ’s-Hertogenbosch, legt uit: “We wilden aannemers en leveranciers bij dit voetbalveld graag de gelegenheid bieden om te innoveren. Op het gebied van non-infill staan de ontwikkelingen niet stil en daarom geven we graag de mogelijkheid om nieuwe oplossingen uit te proberen.”

Hergebruik van oude kunstgrasvelden

De doordachte recycling van de oude kunstgrasmatten is een belangrijke reden geweest om de aanleg en renovatie aan Antea Sport uit te besteden. Bekkers: “De recycling van kunstgras is een hot item met het oog op duurzaamheid. We vinden het als gemeente dan ook belangrijk dat de oude mat of infill wordt hergebruikt. Ons voorschrift was dan ook dat een erkend verwerker de oude kunstgrasvelden zou recyclen.” Die verwerker werd GBN Artificial Grass Recycling, een alliantie waar Antea Sport deel van uitmaakt. Bekkers kan de recycling van het oude kunstgras op de voet volgen.

Volledig vertrouwen in Antea Sport

Over de samenwerking met Antea Sport en J&E Sports, dat de kunstgrasvelden heeft geïnstalleerd, is Bekkers zeer tevreden. “Het voordeel is dat we al vroeg in het seizoen konden aanbesteden. De aannemer zat nog niet helemaal vol met andere projecten en dat kwam de kwaliteit hier ten goede. De velden die tot nu toe gekeurd zijn, hebben geen enkele negatieve opmerking gehad. Dat vind ik een groot voordeel. Ook de korte lijnen met Antea Sport stellen we zeer op prijs. Het is een groot project voor ons en dat geven we niet zomaar weg. We vertrouwen Antea Sport helemaal. Ze hebben te maken met vijf voetbalclubs en vijf besturen die allemaal een eigen mening hebben. Daar gaan ze goed mee om.”

Heeft u vragen?