Antea Sport verzorgt vervroegde renovatie kunstgras tennisbanen Tennisclub Delden

Antea Sport verzorgt vervroegde renovatie kunstgras tennisbanen Tennisclub Delden

In de aanloop naar het nieuwe tennisseizoen vinden er weer volop renovaties van tennisbanen plaats. Ook de acht kunstgras tennisbanen bij TC Delden in Overijssel worden gerenoveerd. De renovatie stond eerst voor de zomerstop gepland, maar door de coronacrisis worden de banen vervroegd gerenoveerd.

Van offerte naar renovatie-advies

De plannen voor de renovatie van de tennisbanen werden afgelopen najaar concreet. De kunstgras toplaag op de acht tennisbanen was inmiddels zo’n vijftien jaar oud en vertoonde slijtage. Reden voor het bestuur van TC Delden om offertes aan te vragen voor de renovatie van de tennisbanen. Antea Sport kwam als winnaar van de aanbesteding uit de bus. Tijdens een overleg werden de wensen van de tennisclub in kaart gebracht en voorzag Antea Sport het bestuur van advies.

Ondergrond van de tennisbanen in orde

Op basis van de adviezen besloot het bestuur van TC Delden om de renovatie door Antea Sport te laten uitvoeren. Als gerenommeerd sportveldspecialist weet Antea Sport als geen ander waarop moet worden gelet bij de renovatie van sportaccommodaties. Naast de toplaag van de tennisbanen werd daarom ook de kwaliteit van de drainage en de fundering gecontroleerd. Deze bleek nog uitstekend in orde te zijn.

Renovatie aan de bovenbouw van de tennisbanen

Renovatie van de bovenbouw van de tennisbanen bleek daarentegen geen overbodige luxe. Naast de kunstgras toplaag worden ook de verharding, de netten en het hekwerk vernieuwd. Bij de renovatie worden ook de oefenkooi en het fietsenhok niet vergeten. Voor de renovatie maakt de Deldense club gebruik van de BOSA-subsidie, bedoeld voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties.

Renovatie tennisbanen eind mei gereed

Begin april zijn de werkzaamheden in Delden gestart en eind mei is de renovatie klaar. Zo kan er straks, als de tennisbaan weer open mag, weer volop worden getennist op een strakke en frisse accommodatie. Antea Sport wenst de tennissers van Tennisclub Delden alvast veel speelplezier op hun vernieuwde tennisbanen!

Heeft u vragen?