Friese voetbalclub financiert ombouw naar kunstgras voetbalveld op spraakmakende wijze

Steeds meer voetbalverenigingen willen hun natuurgras voetbalveld ombouwen naar een kunstgrasveld. Zo ook de Friese voetbalvereniging VV Ouwe Syl uit Oudebildtzijl. Niets nieuws onder de zon, denkt u? Nou, niet helemaal. De manier waarop de voetbalclub de renovatie van het trainingsveld financiert, is op z’n minst spraakmakend te noemen. Om geld op te halen voor de ombouw naar kunstgras, verlootte de Friese voetbalclub een… huis!

De eerste huizenloterij van Nederland

Met de verloting van het huis had de Friese voetbalclub een heuse primeur. Nooit eerder werd bij een verloting in Nederland een huis als prijs ingezet. Het leverde de voetbalclub uit Oudebildtzijl niet alleen veel landelijke publiciteit op, maar ook ruim 350.000 euro aan inkomsten.

Ombouw naar nieuwe type Flashblade kunstgras

Met de opbrengst van de loterij financiert VV Ouwe Syl de renovatie van het eigen sportcomplex. Het grootste nieuws is wel de ombouw van het natuurgras trainingsveld naar een kunstgras toplaag. Na een testsessie in ’t Harde kozen bestuur en spelers unaniem voor Flashblade, het nieuwe type kunstgras van Antea Sport. Ten opzichte van een regulier kunstgras voetbalveld beschikt een Flashblade kunstgrasveld over een specifiek vezelsysteem. Dit vezelsysteem dekt de infill beter af en dat biedt een aantal aantrekkelijke voordelen:

  • Spelers worden nauwelijks gehinderd door splash (opspringende infill)
  • De demping van het voetbalveld is beter en natuurlijker, waardoor het veld fijner speelt
  • Het milieu wordt nauwelijks belast doordat er nagenoeg geen infill buiten het veld komt
  • Het voetbalveld heeft een mooiere uitstraling door de intense groene kleur

Nieuwe verlichtingsinstallatie rondom het wedstrijdveld

De ombouw van het trainingsveld is niet de enige aanpassing waaruit de renovatie van het sportpark in Oudebildtzijl bestaat. Ook het wedstrijdveld van VV Ouwe Syl profiteert mee van de renovatie. Rondom het natuurgras voetbalveld wordt een geheel nieuwe verlichtingsinstallatie geplaatst. De hele renovatie vindt plaats in samenwerking met Bureau Schmidt en is eind april van start gegaan. Zo liggen de voetbalvelden in Oudebildtzijl er vanaf het begin van het nieuwe voetbalseizoen weer strak en fris bij.