Innovaties

Betrokken, betrouwbaar en toonaangevend

Antea Sport is een belangrijke gesprekspartner voor instanties als NOC*NSF, diverse sportbonden, BSNC, Kiwa ISA Sport en INTRON. In diverse werkgroepen en overlegstructuren hebben wij een actieve inbreng.

Daarnaast loopt Antea Sport voorop door voortdurend te innoveren en te vernieuwen. Wij zijn niet alleen mede-initiatiefnemer en aandeelhouder in GBN-AGR – een alliantie die als doel heeft om kunstgrasvelden circulair te maken – maar ontwikkelen ook continu nieuwe innovaties:

  • Waterbergingsysteem Store Floor; neerslag bergen onder kunstgras
  • Waterbesparend innundatiesysteem waterkunstgrasveld voor hockey
  • Waterbesparende kunstgrasmat Edel ID (in samenwerking met onze partner Edel Grass)
  • Carbon Fix (winnaar innovatieprijs sportaccommodaties 2019); stenig granulaat dat CO2 vastlegt dat anders vrij zou komen bij de aanleg
  • GreenMaxx (winnaar Small Business Innovation Research 2019); een volledig composteerbaar kunstgrassysteem, compleet met vezels en mat
  • GreenFill; een volledig biologisch afbreekbare en composteerbare infill
  • Zandveld 2.0; hét alternatief voor een semi-waterveld

Voortdurende productontwikkeling is voor Antea Sport essentieel. Niet alleen om topkwaliteit te kunnen blijven bieden, maar ook om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag van de markt. Daarom hebben Antea Sport en haar partners een eigen afdeling voor Research & Development opgericht.

In ons R&D-centrum testen we sportveld constructies aan de hand van de nationale en internationale normen. Daarnaast werken we aan de doorontwikkeling van onze producten. De kennis die wij opdoen in de (inter)nationale markt gebruiken wij als input. Ook wordt feedback van spelers, trainers en veldeigenaren gebruikt om te innoveren en onze producten doorlopend te perfectioneren.

Doordat we over vaste en mobiele testapparatuur beschikken, kunnen we onze producten zowel in het lab als buiten op het veld testen.

TOP