Jeu-de-boulesbanen

Wilt u een jeu-de-boulesbaan aanleggen? Dan ontdekt u allerlei eisen waaraan uw jeu-de-boulesbaan moet voldoen. De baan moet droog zijn, vlak, hard en stabiel, en de baan moet de juiste afmeting hebben. Ook is het belangrijk dat uw jeu-de-boulesbaan een toplaag heeft waarop de bal precies goed kan rollen. En zo zijn er nog meer criteria waarmee u rekening moet houden bij het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan. Bij Antea Sport, specialist in het aanleggen van sportvelden en -banen, weten we waarop we moeten letten.

Graag delen we onze expertise met u. Daarbij verdelen we de jeu-de-boules-baan in drie lagen:

  • Onderbouw
  • Toplaag
  • Afstrooilaag

De onderbouw van uw jeu-de-boulesbaan

Het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan begint al bij de onderbouw. Omdat een jeu-de-boulesbaan droog moet zijn, dient er een goede drainage onder de baan aanwezig te zijn om de afwatering te reguleren. Bovendien is het belangrijk dat de goed ontwaterde onderbouw dik genoeg is. Dit voorkomt schade aan uw jeu-de-boulesbaan als gevolg van opvriezen in de winter.

 

De toplaag van uw jeu-de-boulesbaan

Naast de onderbouw verdient ook de toplaag van uw jeu-de-boulesbaan veel aandacht. De toplaag van uw jeu-de-boulesbaan moet niet alleen vlak en hard zijn, maar ook de juiste stabiliteit bieden. Omdat jeu de boules het best kan worden gespeeld op een droge baan, is het eveneens van belang dat de waterdoorlatendheid van de toplaag op orde is. Voor de toplaag van uw jeu-de-boulesbaan biedt Antea Sport u een zorgvuldig geselecteerd halfverhardingsmateriaal met een evenwichtige korrelgrootteverdeling, waarbij de korrels over een grote haakweerstand beschikken. Dit draagt bij aan meer spelplezier.

 

De afstrooilaag van uw jeu-de-boulesbaan

De finishing touch van uw jeu-de-boulesbaan is de afstrooilaag. Deze laag is cruciaal voor de speltechnische mogelijkheden. De afstrooilaag is bijvoorbeeld bepalend voor de snelheid waarmee de ballen rollen. Die rolsnelheid moet niet te langzaam zijn, maar de ballen moeten ook weer niet te snel rollen. Het is belangrijk om harde korrels als afstrooilaag voor uw jeu-de-boulesbaan te gebruiken. Harde korrels zijn sterker en verpulveren niet. Voor de jeu-de-boulesbanen die we bij Antea Sport aanleggen, brengen we een dunne afstrooilaag van circa één centimeter dik aan. Dat is nauwelijks meer dan de dikte van één korrel (5 tot 8 mm).

 

Een jeu-de-boulesbaan aanleggen, onderhouden of renoveren?

Bij Antea Sport doen we meer dan alleen het aanleggen van nieuwe jeu-de-boulesbanen. Ook de renovatie van en het onderhoud aan uw jeu-de-boulesbaan zijn bij Antea Sport in vertrouwde handen. Onze specialisten houden uw jeu-de-boulesbaan in topvorm!

blank      blank        blank        blank

Antea Sport is onderdeel van   blank

TOP