Leg uw kunstgrasveld CO2-neutraal aan met Carbon Fix

Leg uw kunstgrasveld CO2-neutraal aan met Carbon Fix

Door uw kunstgrasveld CO2-neutraal aan te leggen draagt u een steentje bij aan de verbetering van het klimaat. Minder CO2 in de lucht heeft positieve invloed op de klimaatverandering. Antea Sport heeft nu een simpele oplossing waarmee u hier met de aanleg van een kunstgrasveld een bijdrage aan kunt leveren. Met Carbon Fix wordt de CO2 vastgelegd in de onderbouw van het veld, waarbij de sporttechnische eigenschappen behouden blijven. Deze constructie is door NOC*NSF goedgekeurd als onderbouwmateriaal voor kunstgrasvelden.

Speciale steenslag onder kunstgrasvelden

Carbon Fix is een laag speciale steenslag onder een kunstgrasveld. Het wordt ingebouwd als onderdeel van de sporttechnische laag. Dit speciale materiaal reageert op COuit de buitenlucht. Deze reactie is onomkeerbaar. De reactie zorgt ervoor dat de CO2 voorgoed wordt vastgelegd in onoplosbare verbindingen.

Uitvoerig getest bij Kiwa ISA Sport

Eén ton Carbon Fix kan ruim één ton CO2 vastleggen. Een laag van slechts één à twee centimeter dikte volstaat om alle CO2 vast te leggen die bij de aanleg van een kunstgrasveld vrijkomt. Carbon Fix is uitvoerig getest bij Kiwa ISA Sport. Daaruit blijkt dat het materiaal ruimschoots aan de verwachtingen voldoet. Een laag Carbon Fix vervangt een deel van de normaal toegepaste sporttechnische lava-fundering. Daarmee is Carbon Fix een ideale manier om CO2-neutraal te bouwen. Zo draagt Carbon Fix letterlijk een steentje bij aan een betere leefomgeving.

Goedgekeurd door NOC*NSF

Carbon Fix is goedgekeurd door NOC*NSF onder norm M27.c-103. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw kunstgrasveld CO2-neutraal aan te leggen? Neem voor meer informatie en antwoord op al uw vragen contact met ons op!