Nieuw kunstgrasveld SC Emma zorgt voor blije gezichten in Dordrecht

Nieuw kunstgrasveld SC Emma zorgt voor blije gezichten in Dordrecht

Blije gezichten in Dordrecht, waar de plaatselijke voetbalclub SC Emma sinds kort over een nieuw kunstgras hoofdveld beschikt. Met de aanleg van het nieuwe voetbalveld op sportpark Reeweg voetballen alle voetbalverenigingen in Dordrecht nu op kunstgras.

Creatieve oplossing voor overstap naar kunstgras

Bij SC Emma droomden ze er al jaren van: een overstap van natuurgras naar kunstgras. Door omstandigheden kwam het daar niet van, tot de gemeente Dordrecht eind 2019 een creatieve oplossing bedacht. Met de vervanging van één natuurgrasveld door een kunstgrasveld werd ook één van de vier voetbalvelden opgeheven. Zo ontstond er ook ruimte voor een wijkpark in de naastgelegen Vogelbuurt, waar tot op heden weinig groen was. Het nieuwe wijkpark zorgt bij zomerse temperaturen voor aangename verkoeling in de wijk. Zo kon de helft van de investering in het kunstgrasveld via de subsidie voor klimaataanpassing worden gefinancierd. Voor de andere helft voldeed het budget voor de renovatie van het opgeheven voetbalveld.

Positieve reacties op de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld

Zowel de voetbalvereniging als de gemeente en de buurt reageren positief op de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Voorzitter Leo Teunissen van SC Emma merkt nu al een stijging van het aantal jeugdleden. Het nieuwe kunstgrasveld is ook een mooie stap in de samenwerking tussen de verschillende verenigingen en gebruikers van sportpark Reeweg. Wethouder Marco Stam reageert enthousiast op de slimme combinatie. “De voetbalclub is hier enorm mee geholpen, de Vogelbuurt krijgt er een wijkpark bij én het helpt de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen”, aldus Stam over de aanleg van het nieuwe voetbalveld.

Overstap naar kunstgras tijdens het seizoen gerealiseerd

In overleg met SC Emma heeft Antea Sport het natuurgrasveld nog tijdens het voetbalseizoen vervangen door het Edel Soccer Diamondblade kunstgrasveld. Voor de infill van het nieuwe kunstgrasveld maakte de gemeente Dordrecht een overstap van rubbergranulaat naar TPE. Het nieuwe kunstgrasveld is inmiddels in gebruik genomen. Antea Sport wenst de voetballers van SC Emma veel voetbalplezier op hun nieuwe voetbalveld!

Heeft u vragen?