Tennispark LTC Naaldwijk na rigoureuze renovatie klaar voor de toekomst

Tennispark LTC Naaldwijk na rigoureuze renovatie klaar voor de toekomst

Na een grondige renovatie is het tennispark van LTC Naaldwijk klaar voor de toekomst. Antea Sport verzorgde zowel de renovatie van vier bestaande gravelbanen als de aanleg van vier nieuwe tennisbanen.

Zowel gravelbanen als roodzandbanen

De uitbreiding van het tennispark van LTC Naaldwijk was geen overbodige luxe. Nadat een nieuw bestuur een aantal jaren geleden voor een frisse wind zorgde, bleef de tennisvereniging jaarlijks groeien. Om het toenemende aantal leden – op dit moment zijn dat er 1.200 – op te kunnen vangen, besloot de tennisclub om het tennispark grondig te renoveren en uit te breiden. “Wij willen een gezellige vereniging zijn, die de juiste faciliteiten heeft voor zowel recreatieve als prestatiegerichte tennissers. Daarom heeft ons tennispark niet alleen gravelbanen, maar ook roodzandbanen”, aldus voorzitter Henk Salome.

Investeren in jeugdige tennissers

Die roodzandbanen op het tennispark van LTC Naaldwijk dienen ook een ander doel. “In de winter zagen we veel jeugdspelers naar binnenbanen trekken om ook in de winterperiode te kunnen blijven tennissen. We vinden het als vereniging belangrijk dat we onze leden het hele jaar, dus ook in de winter, een plek op ons park kunnen bieden. Daarom hebben we in 2011 al vier roodzandbanen aangelegd en de kantine verbouwd”, licht de voorzitter toe.

Met de jeugd naar het ABN AMRO WTT

Dat de jeugd zo belangrijk is voor de Naaldwijkse tennisclub, blijkt wel uit de vele activiteiten die de vereniging met de jeugd onderneemt. Naast slaapfeesten en leuke activiteiten rondom Eredivisie-evenementen neemt de club hun jeugdspelers bijvoorbeeld ook mee naar het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Ook de keuze om padelbanen op het tennispark aan te leggen ontstond vanuit de focus op de jeugd.

Verbouwen en uitbreiden in één keer

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de plannen voor uitbreiding van de accommodatie positief ontvangen. Een grote meerderheid van de leden stemde in met de plannen om de verbouwing van het tennispark in één keer aan te pakken. Ook bij de financiering van de verbouwing bleek de enorme betrokkenheid van leden en sponsoren – veelzeggend voor de welhaast familiaire banden die van LTC Naaldwijk zo’n hechte vereniging maken.

Vier nieuwe tennisbanen

Met dank aan een goede voorbereiding en een nauwkeurige coördinatie kon de verbouwing van het tennispark in één keer worden uitgevoerd. Desondanks bleef een deel van de tennisbanen gewoon bespeelbaar, terwijl het complex grondig op de schop ging. De kantine en de kleedkamers werden verbouwd en ook de banen werden onder handen genomen. Antea Sport renoveerde vier bestaande gravelbanen en legde eveneens vier nieuwe tennisbanen aan. Twee van die nieuwe banen zijn Prestige Gravel-banen (gravel onder afschot); de andere twee zijn Tennispro Vision-kunstgrasbanen, afkomstig van Edel Grass. Bij de verbouwing werden de lava en het zand waar mogelijk hergebruikt, om de uitbreiding van het tennispark zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Tennisplezier voor jaren

De eerste reacties op het gerenoveerde tennispark zijn lovend. Jong en oud reageren unaniem positief op de make-over die het tennispark onderging. Antea Sport wenst het bestuur en de leden van LTC Naaldwijk jaren vol tennisplezier. De accommodatie is er klaar voor!

Heeft u vragen?