Tennispark TV Denekamp weer strak en fris na renovatie tennisbanen

Tennispark TV Denekamp weer strak en fris na renovatie tennisbanen

TV Denekamp staat tot ver buiten Denekamp bekend als een gezellige, gemoedelijke tennisvereniging die alles goed voor elkaar heeft. Met de renovatie van negen tennisbanen zorgde Antea Sport dat het tennispark van de vereniging er weer strak bij ligt.

Volledig onafhankelijk

Het gemoedelijke karakter van de Twentse tennisvereniging wordt enthousiast verklaard door voorzitter René Snijders. “TV Denekamp is een volledig onafhankelijke tennisvereniging, die sinds de privatisering geen subsidie meer van de gemeente ontvangt. We hebben daarom ontzettend veel waardering voor iedereen die zich, op welke manier dan ook, voor de club inzet. Zo hebben we een gastvrouw, die zorgt voor een warm welkom en lekkere hapjes, en een manager die de commissies verbindt en alles rondom de competities regelt. Ook de groundsman mag niet vergeten worden; hij zorgt dat het tennispark er altijd piekfijn bij ligt.”

Barbecueën naast de tennisbaan

De tennisvereniging uit Denekamp zou je met recht een echte dorpsvereniging mogen noemen. Van de 10.000 inwoners tennist bijna 10% bij de vereniging. Aan clubkampioenschappen doen zo’n 300 mensen mee en ook buiten de tennisbaan is het altijd erg gezellig in Denekamp. Dat is misschien ook wel een belangrijke reden waarom zoveel mensen zich thuisvoelen bij de tennisvereniging: sportiviteit en plezier gaan er hand in hand. Regelmatig wordt langs de banen bijvoorbeeld de barbecue aangezet.

Negen tennisbanen gerenoveerd

De familiaire sfeer op de tennisclub gaat niet ten koste van de professionaliteit. Enige tijd geleden breidde het tennispark met een nieuwe tennisbaan uit van negen naar tien tennisbanen. Nu waren de negen oude tennisbanen aan vervanging toe. De oude toplaag werd van de negen banen verwijderd, waarna de bestaande lavafundering werd geïnspecteerd en opnieuw geprofileerd. Vervolgens werd de nieuwe toplaag op de negen tennisbanen aangebracht.

Van gravelbanen naar onderhoudsvriendelijk TennisPro Vision

Bij de renovatie werden de gravelbanen vervangen door een kortpolige TennisPro Vision kunstgrastoplaag. Dankzij de rode keramische infill die tot over de vezeltop is aangebracht, is het mogelijk om gecontroleerd over de tennisbaan te glijden, zoals bij gravel. Ook de balstuit is aanmerkelijk beter dan op traditionele kunstgras. Een bewuste keuze van de tennisvereniging, omdat de speleigenschappen van de vertrouwde gravelbanen op TennisPro Vision in grote lijnen behouden blijven. Bovendien zijn de onderhoudskosten laag en zijn de nieuwe kunstgras tennisbanen het hele jaar door bespeelbaar.

Competitietennis met 52 teams

Dat de nieuwe TennisPro Vision tennisbanen ook in de winter bespeelbaar zijn, is een verademing voor de club uit Denekamp. In de winter wordt er competitietennis gespeeld met 52 teams, waardoor zeven van de tien banen op drie avonden per week bezet zijn. De nieuwe toplaag op de tennisbanen is daar prima tegen bestand. Ook de lage temperaturen vormen geen belemmering meer: ook als het koud is, kan er gewoon getennist worden. En dat regenwater snel wegloopt, is volgens Snijders ook een groot pluspunt: “We zijn heel blij met de nieuwe tennisbanen. We merken echt dat TennisPro Vision de voordelen van kunstgras en gravel in één baan samenbrengt. Iedereen is er lovend over!”

Goede ondersteuning, duidelijke uitleg, korte lijnen, grote betrokkenheid

Eén van de leden die positief op de renovatie van de tennisbanen terugkijkt, is groundsman Jan Heuvels. “We hadden vanaf het begin een positief gevoel bij Antea Sport en hun aanpak. Tijdens het offertetraject werd er goed naar ons geluisterd. Bij de renovatie kwam veel organisatie kijken. Ik kon goed meedenken en werd goed op de hoogte gehouden over de voortgang van de renovatie. Omdat ik zelf in het management heb gezeten, is dit geen onbekend terrein voor mij. Ik werd uitstekend ondersteund door de medewerkers van Antea Sport. Ze legden duidelijk uit wat er ging gebeuren en alles verliep in goed overleg en met korte lijnen. Die transparantie en betrokkenheid heb ik als enorm prettig ervaren.”

Heeft u vragen?