Tennispark TV Elzenhagen compleet na aanleg drie nieuwe tennisbanen

Tennispark TV Elzenhagen compleet na aanleg drie nieuwe tennisbanen

De aanleg van de Noord-Zuidlijn zorgde ervoor dat de Amsterdamse tennisclub Elzenhagen eind 2010 moest verhuizen. Op een schitterende, groene locatie in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord realiseerde Antea Sport een nieuw tennispark voor de tennisclub. Bij de verhuizing werden al acht nieuwe tennisbanen aangelegd; onlangs kwamen daar nog eens drie nieuwe TennisPro Vision-banen bij.

Vanaf het eerste moment tevreden over TennisPro Vision

TennisPro Vision is een vertrouwde ondergrond voor de tennissers van TC Elzenhagen. Al sinds de bouw van het nieuwe tennispark in 2011 speelt de vereniging op banen met deze toplaag van Edel Grass. Kees van Vloten, voorzitter van de accommodatiecommissie, licht toe: “Vanaf het moment dat we na onze verhuizing op het huidige tennispark spelen, zijn we heel tevreden over deze all-weather tennisbanen. De speleigenschappen en de ondergrond zijn vergelijkbaar met een gravelbaan, maar de bespeelbaarheid is vele malen beter. Bij regen zijn de banen snel weer droog, waardoor er nauwelijks uitval is. We spelen twaalf maanden per jaar zonder een centje pijn.”

Wel de speleigenschappen, niet het onderhoud van een gravelbaan

Ook de leden van de Amsterdamse tennisvereniging zijn zeer te spreken over de TennisPro Vision-banen. Het stabiele baanoppervlak, de uitstekende balstuit en het ‘glij-effect’ door de rode keramische infill geven veel spelers het gevoel alsof ze op een gravelbaan tennissen. “De tennisbanen bieden ons geweldige voordelen: de tennissers genieten van de heerlijke speleigenschappen van een gravelbaan, terwijl de beheerders nauwelijks omkijken hebben naar het onderhoud”, concludeert Van Vloten tevreden.

Perfecte verlichting rondom de tennisbanen

Ook de LED-verlichting draagt bij aan de bespeelbaarheid van de tennisbanen. Waar halogeenverlichting altijd een half uur tot drie kwartier moest afkoelen voordat je de verlichting weer aan kon zetten, kun je de LED-verlichting op ons nieuwe tennispark gelijk weer inschakelen. Bijkomend voordeel is dat het energieverbruik vele malen gunstiger is en dat het rendement veel beter is dan bij halogeenverlichting: de aangebrachte LED-lampen zijn volledig op de tennisbanen gericht en kennen nauwelijks verstrooiing. Een duurzame oplossing, die ook nog eens veel praktische voordelen biedt.

Tennispark uitgebreid met drie nieuwe tennisbanen

Sinds de verhuizing van het tennispark is het ledenaantal zo sterk gegroeid dat er nieuwe tennisbanen moesten worden aangelegd. Antea Sport verzorgde deze aanleg. Met drie nieuwe tennisbanen staat het totale aantal tennisbanen op het tennispark nu op elf. Bij de bouw van het tennispark in 2011 werd bij de indeling van de banen al rekening gehouden met deze uitbreiding. Zo werd de ondergrond destijds al geschikt gemaakt en ook bij de aanleg van de drainage werd al geanticipeerd op de uitbreiding van het tennispark.

Van gravelbanen naar onderhoudsvriendelijk TennisPro Vision

In slechts tien weken tijd werden de nieuwe banen aangelegd, de belijning aangebracht, het hekwerk geplaatst en de bestrating aangepast. Over de samenwerking met Antea Sport is Van Vloten dan ook bijzonder tevreden. “De hele organisatie bij Antea Sport klopt als een bus. Alles is perfect op elkaar afgestemd. Niemand hoeft op een collega te wachten, niemand struikelt over de volgende. Het hele proces verloopt soepel en gelijkmatig en er is goede begeleiding bij de uitvoeringswerkzaamheden. Dat merk je aan alles.”