Vrienden en vrijwilligers zetten schouders onder opfrisbeurt voetbalcomplex FC Wolvega

Vrienden en vrijwilligers zetten schouders onder opfrisbeurt voetbalcomplex FC Wolvega

Dat een hechte gemeenschap tot grootse dingen in staat kan zijn, weten ze bij FC Wolvega inmiddels als geen ander. Jarenlang speelde de Friese voetbalclub zowel op zaterdag als op zondag. Begin 2017 wijzigde het bestuur van koers en sindsdien voetbalt de club alleen nog op zaterdag. Het heeft de Friese club geen windeieren gelegd: de club zit op alle vlakken in de lift en is weer een gezonde, bloeiende voetbalclub.

Voetbalclub voor iedereen

Een voetbalclub voor iedereen, want dat is waar FC Wolvega voor staat. Dat dat niet zomaar een paar loze woorden zijn, blijkt wel uit de grote lokale betrokkenheid en de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. Doordat iedereen de schouders eronder zet, gebeuren er mooie dingen in Wolvega. Er wordt hard gewerkt aan een flinke opfrisbeurt van het complex, dat steeds meer vorm begint te krijgen.

Behoefte aan meer trainingscapaciteit

De aanleiding voor de renovatie van het voetbalcomplex lag in de trainingscapaciteit. Er was gebrek aan trainingscapaciteit, en daardoor behoefte aan een grondige renovatie van de voetbalvelden. Ook de inrichting en de uitstraling van het voetbalcomplex konden wel een upgrade gebruiken. Reden voor het bestuur van FC Wolvega om aan te kloppen bij de gemeente Weststellingwerf, die vol waardering reageerde op de wijze waarop het bestuur de club nieuw elan heeft gebracht. Dankzij een financiële bijdrage kon de renovatie definitief worden uitgevoerd.

Ondersteund door lokale gemeenschap en Antea Sport

Op verzoek van de gemeente werd door FC Wolvega zelf een plan van aanpak opgesteld voor de renovatie van het sportcomplex. De voetbalvereniging werd daarbij vakkundig ondersteund door sportveldspecialist Antea Sport, die bij de aanbesteding als beste partij uit de bus kwam. Intussen werd door talloze vrijwilligers al hard gewerkt aan een opfrisbeurt van het clubgebouw. Het tekent de grote betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij de voetbalvereniging.

Samen sterk voor de lokale voetbalvereniging

Die lokale ondersteuning blijkt een drijvende kracht tijdens de gehele renovatie. Naast de inzet van tientallen lokale vrijwilligers bij de renovatie van de kantine worden door diezelfde vrijwilligers ook volop voorbereidingen getroffen voor de door Antea Sport uit te voeren renovatie van de voetbalvelden. Verhardingen opruimen, grond afgraven: overal waar het kan, zet de plaatselijke bevolking zich in, zodat het complex van FC Wolvega er straks weer prachtig bij ligt.

Vloeiende samenwerking tussen vrijwilligers en Antea Sport

Secretaris Alfred Tros spreekt vol lof en met gepaste trots over de inzet van alle betrokken partijen: “Het is geweldig om te zien hoe onze vrijwilligers met elkaar hun handen uit de mouwen steken. De renovatie van de velden is te specialistisch om zelf uit te voeren, maar waar het ook maar even kan, worden alle mogelijke voorbereidingen getroffen zodat de jongens van Antea Sport straks vloeiend hun werk kunnen doen. Prachtig om te zien wat saamhorigheid met mensen doet!”

Natuurgras en kunstgras voetbalvelden

Volgens het plan dat door FC Wolvega en Antea Sport is opgesteld, worden twee natuurgras voetbalvelden opgeknapt. Het natuurgras trainingsveld wordt volledig gerenoveerd, terwijl het wedstrijd- en trainingsveld wordt omgebouwd tot kunstgrasveld. Dat FC Wolvega daarbij bewuste beslissingen neemt, blijkt wel uit de keuze voor duurzame EPDM-infill en de afscheiding langs het veld, die voorkomt dat de kunstgraskorrels buiten het veld belanden.

Positieve invulling aan de sluiting van het sportpark

In maart is het sportpark van FC Wolvega vanwege het coronavirus gesloten voor spelers. Hierdoor is er ruimte om de geplande renovatie eerder uit te voeren, zodat de planning niet in de knel komt als het park in de zomer weer in gebruik wordt genomen. Vanzelfsprekend worden de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen daarbij strikt opgevolgd.

Perfecte ondersteuning door Antea Sport

De volledige uitvoering van de renovatie is in handen van Antea Sport. Een keuze waar Tros erg blij mee is: “De ondersteuning vanuit Antea Sport is geweldig! Er wordt heel prettig en duidelijk gecommuniceerd, er wordt uitstekend meegedacht en de lijnen zijn kort. We hebben er alle vertrouwen in dat ons vernieuwde sportpark straks echt een mooi visitekaartje is, waar iedereen ontzettend trots op mag zijn!”

Heeft u vragen?