VV Woudrichem laat hoofdveld renoveren door Antea Sport

VV Woudrichem laat hoofdveld renoveren door Antea Sport

VV Woudrichem en Antea Sport gaan opnieuw samenwerken. Nadat de sportveldspecialist er in 2016 naar volle tevredenheid een kunstgrasveld aanlegde, is nu het natuurgras hoofdveld aan de beurt. Cultuurtechnisch adviseur Henk Kool van Antea Sport verwerkte zijn expertise in een renovatieplan dat door de gemeente Altena is goedgekeurd. De renovatie van het veld in Woudrichem was het laatste natuurgrasproject vóór zijn pensioen.

Optimale waterberging en waterdoorlatendheid

In het plan dat Antea Sport samen met de voetbalvereniging maakte, ligt de focus op waterberging en waterdoorlatendheid. De werkzaamheden bestonden dan ook onder meer uit het aanbrengen van een nieuwe drainage en beregeningsleidingen. Daarnaast is de huidige toplaag verschraald en werd het veld geprofileerd en ingezaaid.

Nieuwe verharding, dug-outs en afrastering

De renovatie van het voetbalveld aan de rand van de oude vestingstad bleef niet beperkt tot alleen het veld zelf. Ook rondom het voetbalveld zijn de nodige vernieuwingen te zien. Zo is er, deels door vrijwilligers van de vereniging, nieuwe verharding aangebracht. Bovendien staan er nieuwe dug-outs langs het voetbalveld en ook de afrastering is vervangen. Als de groei van het gras volgens planning verloopt, neemt VV Woudrichem het nieuwe voetbalveld dit voorjaar in gebruik.

Heeft u vragen?